maanantai 21. maaliskuuta 2011

Kirpputorilta osteltuja

 Kirpputoreilla kiertelyssä oli pitkähkö tauko, mikä ei välttämättä huono asia ole. Nyt parin viikon aikana pääsin taas vähän useammin käymään, ensin mummolassa ja viikonloppuna vielä kotikaupungissakin. Mummolan kirppareilta löytyi pari vaatetta pienemmälle ja villaliivi itselle, joka maksoi vain euron. Huomasin vasta jälkeenpäin, että olkapäässä oli reikä. Onneksi miehen äiti on korjaamisessa parempi kuin minä, sillä aloin vain vetelemään lankoja esiin ja olisin vetäissyt päälle hieman harsittuja pistoja. Anoppi sai reiän kuitenkin huomaamattomasti korjattua.

Viikonloppuna löytyi myös vaatteita, ja taaskin vain pienemmälle. Se on kyllä surku, että tyttöjen vaatteita löytyy etsimättäkin, mutta poikien harvemmin ja ei juuri koskaan hyväkuntoisia. Kirpparilla tuli myös vastaan tuo äitiyspakkauksen makuupussi, joka on pienemmän syntymävuoden pakkauksesta. En ottanut kummallekaan lapsista äitiyspakkausta, mutta juuri tuon vuoden makuupussi oli minusta melko ihana ja kun se nyt tuli vastaan todella halvalla (2e), niin en voinut jättää sinne. Lisäksi löytyi myös astioita, joita kaikkia oli jo kotona sarjat, sekä tipuja ja munia pääsiäistä varten.

Paras löytö oli kuitenkin tuo laatikko, joka sisälsi (lapun mukaan) rakennuspalikoita 60-70-luvulta. Palikoiden toisella puolella on kuvioituna seinäpintaa (mikä ei nyt näy kuvissa). Isompi on ainakin tähän asti jaksanut hyvin leikkiä palikoilla. Seuraavana aamuna oli itsekseen herännyt ja kun mies sitten herättyään tuli keittiöön, oli isompi ollut rakentamassa palikoista vesilaitosta. Harmillisesti vain apulaisarkkitehti (pienempi) ei ollut herättyään pitänyt laitosta kannattavana ja hajotti sen.

5 kommenttia:

 1. Liivi on kaunis! Ja parsiminen hieno taito jota kannattaa kehittää.

  VastaaPoista
 2. Ihania kirppislöytöjä. Itse olen kovin huono kirppistelijä :( Blogistni löydät jotain blogiisi :)

  VastaaPoista
 3. AnniP: Joo, pitäisi kyllä yrittää opetella :)

  katjuska: en minäkään kovin usein jaksa tai ehdi käydä. Mutta silloin kun käy, niin on ihan mukavaa jos myös löytää jotain :D Kiitos tunnustuksesta, palailen siihen tässä myöhemmin :).

  VastaaPoista
 4. Paljon kivoja löytöjä! Minäkin ostin tuon sydänpussin tytölle, vaikka en äp ottanutkaan. Se on vaan niin ihana :)

  Minäkin olen harkinnut, jos alkaisi ostella laseja kirpparilta. Meillä on Iittalaa, mutta ne ei tunnu kestävän mitään: jokatoisessa on palanen pois :/ Kestääkö vanhat lasit paremmin?

  VastaaPoista
 5. Marjuli: En kyllä oikein osaa sanoa, kestävätkö nuo vanhemmat paremmin... on ne ehkä kuitenkin paremmin kestäneet kuin meidän ainoat kaupasta ostetut lasit, jotka oli ikeasta. Tällä hetkellä meillä itse asiassa kaikki juomalasit on kirpparilta. Niitä on jo melkoinen määrä, mutta eipähän harmita sitten niin sitten niin paljon, kun rikkoutuu :)
  Tykkään vain jostakin syystä noista vähän vanhemmista laseista ja niitä saa myös useimmiten paljon halvemmalla.

  VastaaPoista