sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Vanhat villahousut

 Edestä
 Takaa

Mies kaivoi kaapista kolme vuotta sitten isommalle neulomani villahousut. Housut ovat nyt juuri sopivat pienemmälle, kohta käyvät jo pieneksi. Muistaakseni näitä ei ehditty juurikaan käyttää isommalla, sillä sain ne valmiiksi keväällä ja kesän tultua ne olivat jo hiukan kuumat, vaikka alkukesä 2008 olikin kylmä ja sateinen. Villahousut nyt eivät ehkä muutenkaan ole kätevimmät ulkoiluhousut.

Lankana on Sandnes Garnin Easy ja vyötäröllä toisista villahousuista jäänyttä Mark&Kattensin Tuvaa. Mallina on Cargo-housut, suomennettu ohje löytyy täältä. Olen neulonut taakse korotuskierroksia Tiuhtiksien tapaan. Vyötäröllä on kuminauhakuja. Pienemmän muut housut on neulottu Tiuhtis-ohjetta mukaillen, mutta nyt huomasin, että nämä istuvat melkein paremmin, etenkin haaroista.

Lanka on siis melko paksua villahousulangaksi ja ainakin aluksi todella nyppyntyvää. Jouduin leikkelemään nyppyjä pois useamman tovin, jotta sain housut kuvauskuntoon. Käyttökuvaa ei vain nyt ole, sillä tämän hetkinen käyttäjä on kipeänä eikä oikein yhteistyöhaluinen ja edellisestä käyttäjästä ei taas ollut kuvaa nämä housut jalassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti