tiistai 31. toukokuuta 2011

Painetut astiapyyhkeet Painettiin linolevyn avulla astiapyyhkeisiin kuvioita. Huono juttu oli vain se, että käytetyt värit eivät ilmeisesti kestäneet 60 asteen pesua vaan haalistuivat, silittelyistä huolimatta. En onneksi kaikkia ehtinyt niin kuumassa pesemään. Astiapyyhkeissä tuossa asteessa pesemisen mahdollisuus olisi kuitenkin hyvä olla. Mallit suunniteltiin miehen kanssa yhteistyössä. Minun lemppari on tuo sieni. Oli myös kolmas malli, mutta siitä ei tullut kuvaa. Helpoiten värin levitys muottiin onnistui pienen telan avulla. Siinä isompikin tykkäsi avustaa.

Mallia ja ohjeita on lainattu täältä.

2 kommenttia:

  1. Mun suosikki on myös tuo sieni :) Söpö. Värien kyllä pitäisi kestää se 60 pesu, jos materiaali on 100 % puuvilla. Huokoinen pinta myös imee paremmin. Linolla kovalle painettaessa väri ei välttmättä painu niin syvälle kuituun? Olitteko pesseet kankaan etukäteen? Itse olen käyttänyt Emo-tuotannon värejä ja ne on kyllä kestänyt tosi hyvin pesuja.

    VastaaPoista
  2. Materiaali on ainakin osaksi pellavaa, olisko 50/50 ollut suhde... Pyyhkeet oli pesty. Noilla väreillä painettiin muistaakseni aiemmin myös tyynyliinoja, niissä ei ehkä ihan niin selkeästi ole lähteneet.

    VastaaPoista