tiistai 24. toukokuuta 2011

Pörisevät

 Pienemmälle on tullut kamala kammotus kaikesta lentävästä ja pörisevästä. Puistossa jähmettyy paikoilleen, huutaa ja tärisee, jos mikä tahansa liikkuva tai lentävä menee ohitse.

Tänään oli tuuri matkassa, sillä satuin vilkaisemaan parvekkeelle päiväunien aikaan juuri oikealla hetkellä. Ampiainen pörräsi ja kierteli rattaiden ympärillä, ja vaikka rattaiden päällä on verkko, ei sitä saa aivan aukottomaksi. Ei auttanut muu kuin rynnätä parvekkeelle, ja tietysti unet sitten keskeytyivät. Nyt en kyllä tiedä mitä jatkossa tekisi, ottaisiko riskin lentelevistä amppareista vai yrittäisikö nukuttaa sisälle, mikä on kyllä todennäköisesti tuhoon tuomittu ajatus jo tässä vaiheessa.

Kasvimaa-asioita olen yrittänyt lueskella ja tutkailla, paljon kaikkea uutta opittavaa, kuten se, että mistä aloittaisi. Ilmeisesti maa kannattaisi lannoittaa ja kalkita aluksi, mutta sitä en tiedä, voiko ne sekoittaa vain siihen pintamultaan, kun pelto on jo äestetty. Ja sitten pitäisi opetella jokaisen kasvin mieltymykset, sopivat naapurit, lämpötilat...

2 kommenttia:

  1. Meillä kanssa kammotaan pöriseviä. Pientä edistystä on kuitenkin tapahtunut, että ei ihan kaikki ötökät: muurahaiset, koppakuoriaiset, pienet hörhiäiset jne. jännitä enää niin kovasti. Kamala järkytys oli, kun joku aika sitten päiväunet keskeytti kärpänen. Ihan sisällä siis... Eihän se itsestäkään mukavalta tunnu herätä siihen kun kärpänen kömpii naamalla. Ampiaisista puhumattakaan! Joo, mutta tsemppiä ötökkäsiedätykseen ja puutarhahommiin myös :)

    VastaaPoista
  2. ja jostain syyst ne kärpäset aina etsiytyy naamalle silloin kun nukkuu :/ Varmaan sen lämpimän hengityksen tms. perässä.

    VastaaPoista