torstai 17. helmikuuta 2011

Hömmöt hommat


 Pienempi ottaa mallia monissa asioissa. Aamulla hiuksia kastellessani hän pyyhkii sormellaan lavuaaria ja sivelee sitten märillä sormilla hiuksiaan. Sitten, ennen kuin ehdin estää, hakee likavaippasankosta vaipan ja viimeistelee kampauksensa kuivaamalla hiukset vaippaan. 

Aamulla hakee keittiön kaapista kukkaravinteen, kuljettaa sen olohuoneeseen ja levauttaa korkin auki olohuoneen pöydälle. Toistelee osaamiaan sanoja litaniana: auto, auvva, tuna, mommi.

Hän myös kiipeää kirjoituspöydälle, jossa on piilotettuna ompelukoneen taakse tenttiinlukulakuní. Löytää ne tietenkin heti ensimmäiseksi ja ehtii aukaista pussin, ottaa lakun ja laittaa sen hyvin nopeasti suuhunsa, vaikka ehdinkin siinä vaiheessa jo paikalle kieltämään. Maiskuttaa tyytyväisenä, pienen määrän lakunväristä kuolaa samalla valuessa alahuulesta. Ja aina kun näkee pussin uudelleen, maiskuttaa.

Isompi tekee ystävänpäiväkortteja, vaikka päivä onkin jo mennyt. Liimailee vanhoihin kortteihin tarroja, jotka tasoitetaan ajelemalla niiden yli päältäistuttavalla leikkiautolla. Ja hommaan kuuluu muuten sitten myös töötin painaminen. 

2 kommenttia: