sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Pakkaset, mummot ja housut


 Pakkaset jatkuu ja sisällä joutuu vain nyhjöttämään. Perjantaina saatiin sentään kirjastoreissu aikaiseksi. Matkalla jo joku mummeli kysyi hyvin huolestuneella äänellä, paleltaako lapsiani. Isommalla ei mitään hätää ole ja pienempi oli tungettu rattaisiin niin monen vällyn väliin, että ei varmasti voinut kylmä olla. Ollaan myös nukutettu pienempää ulkona edelleen pakkasista huolimatta. Tänään meinasi herätessä pikemminkin hiki kuin kylmä olla. 

Ne on muuten vähän ärsyttäviä ja toisaalta myös hassuja nuo mummot kun ne jaksaa olla huolestuneita näistä uusavuttomien vanhempien lapsista ja etenkin niiden palelemisesta. Joskus viime keväänä olin isomman kanssa apteekissa ja olin riisunut häneltä osan ulkovaatteista. Joku mummo tuli juttelemaan hänelle ja sanoi että tuleeko sinulle kylmä siellä ulkona, onkohan tarpeeksi vaatetta. Puhe oli varmaankin kohdistettu minulle, tai en ainakaan edellytä kolmevuotiaan osaavan vastata että on minulla tarpeeksi vaatetta, ei palella, kiitos vain kysymästä! Tai sitten se on vain sitä mummojen smalltalkia.

Ompelin tuollaiset kuvissa näkyvät housut isommalle. Kaavan pohjana oli joku Ottobren lehdessä ollut, mutta sitä on melko paljon muokattu ja suurennettukin. Kuminauhat on lahkeissa ja vyötäröllä, mutta molemmissa vähän liian löysällä ehkä. Ja vähän ovat isotkin vielä. Joustofrotee on ostettu reilu vuosi sitten eurokankaan palalaarista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti