sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Tättärälle mekkojaTässä mekko on muuten väärinpäin, eli kuva on selkäpuolelta


Ompelin pienemmälle mekon samalla kaavalla (Ottobre 04/08) kuin aiemminkin. Kankaat olin leikannut jo syksyllä samoihin aikoihin, kun ompelin tuon edellisenkin, ja nyt pituus meinasi olla lyhyt. Mieheltä sain sitten idean tuohon rimpsuhelmaan, hän ehdotti jotakin sen suuntaista ja päätin kokeilla soveltaa ohjetta ihan omin päin. Vähäsen meinasi kyllä hermostuttaa, kun leikkasin vain summittaisesti sellaisen suikaleen, joka ei sitten ollutkaan suora ja alkoi tietenkin heti kääntyilemään reunoista. Ensi kerralla voisi ehkä piirtää ensin kaavan paperille ja sitten jäljentää kankaalle, niin pääsisi varmaan helpommalla. Sen verran vei uuden ompelu kuitenkin taas mennessään, että illalla lopetettuani tajusin, että en ollut muistanut syödä mitään kunnon ruokaa koko päivänä. Kankaan väri ei kyllä nyt ihan oikealta näytä, kuvissa on melko surkea valaistus, taas...

Toinen mekko löytyi perjantaina kirpparilta. Koko on lapun mukaan 100 cm, mutta uskoisin sopivan jo melko pian.

4 kommenttia:

 1. Tosi kivalta näyttää tuo palloinen mekko, kannatti nähdä vaivan ja rimpsu sen kruunaa :)

  VastaaPoista
 2. Voi miten söpöinen mekko. Mä tykkään just tollasesta rimpsureunasta. Passaa oikein hyvin tuohon. Ja tuo kangaskin on aika ihana!

  VastaaPoista
 3. Kiitokset kehuista! Itsekin tykkään ja etenkin, kun onnistuin ihan itse tuossa rimpsussa!

  VastaaPoista
 4. Kaunis mekko!

  Meillä on tuo sama kuin löytämäsi punainen! Oli toissa jouluna esikoisella ja toivottavasti mahtuu ensi jouluna seuraavalle. Se on kaunis päällä!

  VastaaPoista