lauantai 16. lokakuuta 2010

Ompelu on turvallista
 Ompelin pienemmälle mekon Ottobren jollakin ohjeella, mutta fiksuna menin eilen palauttamaan sen lehden (jota minulla itseasiassa sattui vielä olemaan jopa kaksi kappaletta yhtä aikaa lainattuna ja palautin molemmat), joten en muista ihan tarkkaan numeroa. Olisikohan ollut 03/08.... 

Mekko oli ensimmäinen vähän 'vaikeampi' ompeluni, olen ommellut vain lähinnä housuja tähän mennessä. Tyytyväinen olen lopputulokseen. Sisälsi kyllä jonkin verran purkamista, kuten kunnon ompelukseen kuuluu. En ensin tajunnut kaulan resorikohdassa, että sitä resoria olisi pitänyt varmaan venyttää ommeltaessa. En sitten tiedä, olisiko pitänyt koko matkalla venyttää, mutta menee noinkin vallan hyvin. Kangas on eurokankaasta Nanson velouria, muistaakseni. Sellaista halvempaa kuin ne perusvelourit, maksaisiko n. 6e/metri. Taskun kangas on äitini koiran pyyhkeiksi (!) heittämä vanha lakana, jonka pelastin joku aika sitten.

Samasta kankaasta ompelin myös itselleni legginsien kanssa pidettävän hamosen. Malli suoraan h&m:llä myytävästä versiosta. Pelasin tällä kertaa varman päälle edellisen neulaepisodin jälkeen ja käytin tarvittaessa suojalaseja.

Tänään illalla nukutin pienempää. Miehen lähdettyä koiraa käyttämään isompi ryhtyi huutelemaan isiä. Harmitus yltyi itkuksi. Huuto jatkui enkä saanut sitä loppumaan. Lopulta päätin ottaa myös isomman meidän sänkyyn. Itku vaihtui iloksi. Makasin sängyllä pienempi toisella puolella, isompi toisella. Luin kirjaa. Pienempi alkoi vihdoin vaipua uneen. Sanoin isommalle hyvää yötä. Silmät loistivat. Kaikki oli paikoillaan.


2 kommenttia:

  1. Hei, hienot ja safety first! :) Ainakin, jos kangasta vetää, niin neula helposti vääntyy ja osuu siihen metalliosaan ja katkeaa.

    Ollaanko teillä jo tervehdytty?

    VastaaPoista
  2. Moikkis - hienoja ompeluja! Kuulumisiin :)

    VastaaPoista